Ultimele Știri

Europa, la un pas de conflict intern! Avertismentul dur al unui premier

Uniunea Europeană trebuie să găsească în câteva săptămâni o soluţie comună în faţa crizei migraţiei, pentru a evita astfel posibile conflicte între state.

Declarația a fost făcută, vineri, de premierul sloven Miro Cerar, după o întrevedere avută la Ljubljana cu omologul său ungar Viktor Orban, care a propus ridicarea unui gard la frontierele Bulgariei şi Macedoniei cu Grecia, informația Reuters.

‘Nu mai avem timp până la primăvară să găsim o soluţie. Avem nevoie de o soluţie în câteva săptămâni (…), altfel ne putem aştepta la conflicte între state’, a spus Miro Cerar la o conferinţă de presă comună cu Viktor Orban.

Afluxul de migranţi a condus la o ‘situaţie complet scăpată de sub control şi care nu are nimic de-a face cu umanitarismul, integrarea şi ajutorul’, a adăugat şeful executivului sloven.

Citește și: Mark Rutte: Europa are la dispoziție 6-8 săptămâni să pună sub control criza refugiaților

La rândul său, premierul ungar a cerut ca acest aflux de migranţi să fie oprit prin ridicarea unor garduri la graniţele Macedoniei şi Bulgariei cu Grecia. ‘Dacă nu putem securiza frontiera externă (a UE), oricât de greu şi costisitor ar fi, vom distruge singuri spaţiul Schengen’, a spus Orban.

În pofida iernii, migranţii veniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia continuă să ajungă în număr mare în Europa.

Guvernul Sloveniei a decis joi să permită intrarea în ţară numai a migranţilor care îşi manifestă dorinţa de a cere azil în Germania sau Austria. Hotărârea survine unei decizii similare luate de autorităţile de la Berlin şi Viena după ce statele scandinave au început să restricţioneze primirea migranţilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*