Ultimele Știri

Europa iese în stradă: O nouă manifestație violentă contra primirii imigranților

olanda anti imigranti

Ciocniri între polițiști și manifestanți au izbucnit luni seară la Heesch, la sfârșitul unei manifestații contra primirii imigranților, potrivit mass-media și primăriei.

Aceste incidente și altele similare din ultimele săptămâni în orașe și sate din țară s-au produs la câteva ore după apelul deputatului extremei-drepte Geert Wilders de a-i închide pe imigranți în centrele de primire, considerând că trebuie protejate femeile de agresiuni similare celor care au avut loc de Anul Nou la Köln în Germania, notează AFP.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în fața primăriei din Heesch, un orășel din estul  Olandei, pentru a protesta împotriva unei reuniuni publice vizând pregătirea primirii în oraș a 500 de refugiați în următorii zece ani, în timp ce zeci de protestatari au aruncat cu ouă și dispozitive pirotehnice în primărie, potrivit agenției ANP.

Primăria „a acordat poliției competențe sporite” după o „manifestație ce a degenerat”, a declarat primarul Marieke Moorman, într-un mesaj pe contul de Twitter al localității. Niciun bilanț al unor eventuale arestări și răniți nu a fost disponibil imediat.

Anterior, o pagină de Facebook „Manifestație împotriva AZC Heesch” (centrul de primire din Heesch) ce a adunat 3.000 de Like-uri, a chemat la un miting de la ora 19.00 (18.00 GMT) în fața primăriei orașului.

În decembrie, poliția olandeză a procedat la tiruri de avertisment pentru a dispersa o manifestație la Geldermalsen contra proiectului unui centru de primire pentru 1.500 de migranți.

În fața celei mai grave crize a migrației în Europa de la Al Doilea Război Mondial, Olanda a primit un număr record de refugiați, cu 54.000 de cereri de azil la sfârșitul lunii noiembrie.

În timp ce problema refugiaților divizează Olanda, Partidul pentru Libertate (PVV) al lui Geert Wilders este mai popular ca niciodată și conduce în toate sondajele, amintește France Presse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*