Europa este amenințată! Statul Islamic a cerut susţinătorilor să se alăture jihadului după atentatele din Bruxelles

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe
stat islamic

Gruparea Stat Islamic a făcut joi un apel pentru sprijinirea unui jihad global, după atentatele teroriste din Bruxelles soldate cu 31 de morţi şi 205 răniţi, într-un video care a fost postat pe reţelele de socializare de internauţii afiliaţi islamiştilor, transmite Reuters.

În video, jihadiştii ISIS susţin că atentatele din Belgia au fost o răzbunare, pentru că forţele belgiene participă la coaliţia internaţională care luptă împotriva teroriştilor din Siria şi Irak.

De asemenea, în video sunt prezentate mai multe capturi de la antrenamentele teroriştilor belgieni care au executat atentatele din Paris, soldate cu 130 de morţi.

”Avioanele de luptă, inclusiv cele belgiene, continuă să-i bombardeze pe musulmanii din Irak şi Levant zi şi noapte. Fiecare credincios conştient de istoria Islamului, ştie că războiul sfânt împotriva infidelilor este o parte esenţială a religiei, iar cei care vor citi istoria vor cunoaşte acest lucru”, au precizat islamiştii ISIS.

Statul Islamic a revendicat atentatele care au lovit marţi dimineaţă Bruxelles-ul. Două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *