Ultimele Știri

Europa, criticată şi numită ‘fortăreaţă creştină’

Prim-ministrul turc critică Europa, numind-o "fortăreață creștină"

europa

Continetul Europa a fost numit ‘fortăreaţă creştină’ şi criticat pentru ‘partea ridicol de mică’ de refugiați pe care i-a primit, de către premierul turc Ahmet Davutoglu, relatează AFP.

Ahmet Davutoglu a declarat într-un articol publicat în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung că Turcia a acceptat peste două milioane de refugiaţi veniţi din Siria şi Irak, creând ‘o zonă tampon între haos și Europa’.

Conform unor extrase publicate duminică, dar şi a declaraţiilor premierului, contribuţia financiară a Europei la efortul Turciei este scăzută.S-ar spune că este vorba despre „un reflex comod” de a pune problema refugiaților pe spatele Turciei și de a construi o ‘Europă fortăreață creștină’, a estimat el.

O astfel de abordare merge împotriva valorilor europene şi Turciei, în calitate de stat candidat la aderarea la UE, nu şi-ar fi putut imagina ca această abordare să aibă susţinerea majorităţii europenilor, a mai declarat acesta.

‘A venit timpul’, a mai adăugat premierul turc, ca ‘ţările europene să acţioneze împreună împotriva imigraţiei’. Acesta a mai precizat că Turcia este pregătită pentru o cooperare în coordonare cu ‘partenerii noştri europeni’.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*