Ultimele Știri

Eurodeputat: ”Nesimţirea şi aroganţa vin de petrecanie unei Europe care iese din istorie ruşinos şi se aşază cuminte în poala Rusiei”

”Europa înaintează entuziast spre o calamitate şi are nevoie urgentă de dizidenţi”, este de părere europarlamentarul Traian Ungureanu. Acesta este de părere că Junker ”s-a făcut preș de ceremonie pentru Putin”.

Europarlamentarul a ironizat poziția lui Junker, care consideră că ”adversarul este America și nu Rusia”.

Dacă Juncker s-a făcut preş de ceremonie pentru Putin în numele eroicei naţiuni luxemburgheze, aşa să fie! Conturile băncilor luxemburgheze vor crăpa de depuneri ruseşti. Gherţoi post-sovietici îşi vor etala Rolex-urile şi modelele botoxate prin hoteluri de la cinci stele în sus. Va merita. Niciun tanc rusesc nu va parca în Luxembourg. Din lipsă de spaţiu şi de frica unui stat NATO cu o armată de pînă la 800 de oameni.

Dacă, însă, Juncker a decis, în numele Uniunii Europene, că adversarul e America şi nu Rusia, lucurile se schimbă. Nesimţirea şi aroganţa vin de petrecanie unei Europe care iese din istorie ruşinos şi se aşază cuminte în poala Rusiei. Nu cu totul, ci doar cu patrea ei ponosită şi decupabilă: cu Europa de Est. Căci Juncker a vorbit ştiind bine ce dă şi ce expune. Orgasmul european pro-rus nu va mişca o piatră în Vest, dar va scutura din temelii Estul. Mesajul lui Juncker e cea mai funestă propoziţie trimisă vreodată din Vest spre Est: ce nu se poate islamiza se poate rusifica”, scrie Ungureanu într-un articol pentru Adevărul.

Ungureanu îl critică pe cancelarul german care a afirmat că este esteuropean, deși nu a înțeles ce înseamnă ”să trăiești, ieri, sub ruși, și azi, în preajma lor.

“În timpul discursului rostit de Hollande, am fost, pur şi simplu, incapabil să trec peste situaţie. Domnul care vorbea la Stasbourg de datoriile morale ale Estului a apărut la tribună în costum şi atât. Fără cască şi fără scuterul cu care a fost surpins de presa franceză în zori, la ieşirea dintr-un anumit hotel.

Doamna Merkel a ţinut să ne asigure că e ea însăşi esteuropeană. Poate de loc. Căci a fi esteuropean pînă la capăt înseamnă să înţelegi ce a însemnat să trăieşti, ieri, sub ruşi şi, azi, în preajma lor. Fără asta, a fi esteuropean e o calitate exotică, egală cu sentimentul paraguayan al fiinţei, evocat de Cioran, într-unul din rarele lui momentele de amabilitate umanitară”,afirmă eurodeputatul român.

Doamna Merkel nu pricepe comportamentul Estului, dar e fluentă în materie de năravuri ruseşti, este de părere Ungureanu: “Iat-o, de pildă, vorbind degajat de Nord Stream, o mîndreţe de conductă care străbate Baltica şi duce gaz din Rusia direct în Germania. Ţeava cu pricina are proprietatea minunată de a permite Rusiei să taie gazul Europei de Est fără să decupleze consumatorii germani. Ce are de spus guvernul german despre instalaţia care exportă gaz amestecat cu şanataj şi poate pune în ţarc Europa de Est? Doamna Merkel are de spus că proiectul a fost pus la punct de companii private iar guvernul german nu se poate amesteca în treburile lor. De unde bănuiala că pentru doamna Merkel şi Zidul Berlinului a fost un proiect agreat de mai multe companii de construcţii, fără amestec politic”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Eurodeputat: ”Nesimţirea şi aroganţa vin de petrecanie unei Europe care iese din istorie ruşinos şi se aşază cuminte în poala Rusiei”

  1. Nu sunt de acord cu d-l Ungureanu. Ar putea citi si dansul putina istorie: „Conjuring Hitler: How Britain and America Made the Third Reich”

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*