Ultimele Știri

Eurobarometru: Românii preferă transportul în comun pentru a se deplasa zilnic

metrou victoriei

Conform unui sondaj Eurobarometru emis recent de Comisia Europeană, românii preferă să se deplaseze zilnic cu mijloacele de transport în comun, în detrimentul autoturismului, în timp ce mersul pe jos prevalează în fața utilizării bicicletei.

Românii se află printre cetățenii europeni care folosesc autoturismul cel mai puțin pentru transportul zilnic, astfel că numai 40% dintre respondenții români au declarat că folosesc autoturismele pentru deplasările de zi cu zi în comparație cu cipriotii (85%), irlandezii (73%) și slovenii (71%).

aDacă suntem pe antepenultimul loc în privința folosirii autoturismului pentru deplasările zilnice, în schimb, suntem împreună cu polonezii pe locul al doilea în UE, după letoni, în privința preferinței pentru transportul urban în comun (29%).

bDe asemenea, un alt lucru pozitiv este că aproape un sfert dintre români (23%) preferă să meargă pe jos, situându-ne pe locul al doilea în UE, la egalitate cu portughezii. 

cUn capitol la care nu stăm bine este utilizarea bicicletei ca un mijloc de transport, astfel numai 7% preferă să se deplaseze cu bicicleta. În topul european al preferinței velo se află olandezii (36%), danezi (23%) și ungurii (22%).

La nivelul întregii Uniuni Europene, 54% dintre respondenți au declarat că folosesc autoturismul în deplasările lor zilnice, 19% – transportul public urban, 14% preferă mersul pe jos și 8% bicicleta, releva sondajul Eurobarometru publicat la sfârșitul anului precedent.

Conform aceleiași cercetări, transportul cu mașina (66%) este folosit de cea mai mare parte dintre români pentru deplasările de cel puțin 300 km, urmat de autobuz (20%), avion (14%) și tren (11%).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*