Ultimele Știri

Euro s-a depreciat puternic pe pieţele internaţionale

Depreciere euro

Euro s-a depreciat puternic în această dimineaţă faţă de francul elveţian şi yenul japonez, moneda europeană afişând pierderi şi în raport cu dolarul SUA.

Pe piaţa internă însă, BNR a anunţat că euro este la maximul ultimelor 5 luni, cu un curs de referinţă de 4,4931 lei/euro, iar leul nostru s-a depreciat drastic.

După cum anunţa Bloomberg în această dimineaţă, leul românesc şi forintul maghiar au scăzut cel mai mult din rândul monedelor emergente, cu 2%, în timp ce zlotul din Polonia cu 1,7%, iar coroana din Cehia cu 1,4%.

Totodată, euro s-a prăbuşit cu 1,6% în raport cu yenul japonez, cursul coborând la un minim de 133,8 yeni/euro, iar Banca Naţională a Elveţiei a fost nevoită să intervină pe piaţa valutară pentru a opri aprecierea galopantă a francului.

Faţă de dolar, moneda europeană a scăzut luni cu 0,7%, la 1,1086, revenind de la 1,0956 dolari/euro, minimul primei părţi a zilei.

Acestea sunt primele consecinţe pe piaţa monetară într-o perioadă în care Grecia este la un pas de default după ce creditorii străini au oprit programul de împrumuturi şi Banca Centrală Europeană a îngheţat liniile de finanţare de urgenţă pentru cele patru mari bănci greceşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*