Ultimele Știri

EURO 2016, România, sau momentul în care nu prea mai avem cum să ratăm încă o calificare

Se apropie debutul naționalei lui Victor Pițurcă, iar partida cu Grecia nu stârnește nici pe departe interesul românilor, așa cum s-a întâmplat la recentele dueluri cu echipa elenă de la barajul de calificare la Mondialul din Brazilia.

Microbiștii s-au săturat de atâtea campanii ratate și mulți dintre ei au cam și uitat de prima reprezentativă. Ultima prezență a tricolorilor la EURO a fost în 2008, la turneul final din Austria și Elveția.  Atunci, selecționer era același Victor Pițurcă, iar România a avut atunci două remize cu Franța și Italia în faza grupelor.

Din acel an 2008, tricolorii au văzut turneele finale la televizor. Nu mai vorbim că ultima prezență la un campionat mondial a fost în urmă cu  16 ani, la ediția din 1998 din Franța. Acum, viitoarea campanie de calificare la EURO 2016 este una extrem de facilă. Este foarte ușor acum să te califici, o poți face și de pe locul 3. Ciprian Marica spunea că a venit momentul în care el și ceilalți componenți ai echipei României nu au cum să mai rateze încă o calificare.  Trecând peste această declarație, este trist că tinerii din ziua de azi, care s-au născut în anul 1998, nu au văzut niciodată echipa țării lor că joacă la un campionat mondial. Cât despre EURO 2016, nu cred că românii ar fi așa de fericiți ca să vadă echipa României calificată la turneul final care va avea loc în Franța. Lungul șir de insuccese și-a pus serios amprenta pe imaginea naționalei, iar lumea s-a resemnat deja cu mediocritatea.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*