EURO 2016: România nu a mai pierdut un meci disputat împotriva Albaniei de 68 de ani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 iunie 2016
  • Sport

Meciul dintre România și Albania care va avea loc în această seară ar putea fi unul favorabil echipei tricolorilor, Albania pierdând constant în fața României în ultimii 68 de ani.

Trei puncte în partida de duminică seară ar aduce trupa lui Iordănescu la un total de patru, ce ne oferă şanse şi la ocuparea locului doi în grupă, dacă Elveţia pierde în faţa Franţei. Chiar dacă nu va urca pe locul doi, România are toate şansele să ajungă în optimi de pe locul trei, conform Mediafax.

Ultimul an în care Albania a înregistrat o victorie în fața României este anul 1948, iar iar de atunci s-au mai disputat 15 partide în care tricolorii au înregistrat 11 victorii şi 4 remize.

Suporterii nu speră la un egal în această seară, deoarece deși ne-ar asigura locul trei, nu ne-ar ajuta. Anghel Iordănescu pregăteşte o formulă mai ofensivă faţă de primele două partide de la Euro 2016 şi sunt şanse mari să-i vedem în teren din primul minut pe Lucian Sânmărtean şi Nicuşor Stanciu. Stelistul e sigur de titularizare după ce a fost menajat cu Elveţia, în timp ce o decizie în cazul lui Sânmărtean va fi luată şi în funcţie de starea medicală a lui Mihai Pintilii.

Partida România – Albania, programată duminică, de la ora 22:00, este a treia pe care stadionul din Lyon o găzduieşte la turneul final, după Belgia – Italia 0-2 şi Ucraina – Irlanda de Nord 0-2. Pe Stade de Lyon se va mai juca şi Ungaria – Portugalia (grupa F, 22 iunie), o optime de finală (26 iunie) şi o semifinală (6 iulie).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *