Euro 2016: Poliţia belgiană a arestat un tânăr ce plănuia un atentat

  • Adelina Mitrache
  • 25 iunie 2016
  • Externe
politie belgia

Ofiţerii poliţiei antiterorism din Belgia au arestat, sâmbătă, un tânăr de 20 de ani ce plănuia să se arunce în aer în interiorul unui fanzone în timpul partidei Ungaria – Belgia, din optimile de finală ale Campionatului European, meci ce va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 22:00, la Toulouse.

Tânărul a fost reţinut în urma unei operaţiuni care a durat aproximativ două ore, efectuată de forţele speciale din Verviers, un oraş din estul Belgiei, aflat aproape de graniţa cu Germania. Potrivit postului de radio francez RTL, poliţia a sosit la adresa unde locuia tânărul de 20 de ani încă de la primele ore ale dimineţii. În prezent, acesta se află în arestul poliţiei pentru investigaţii.

„Se pare că e Bagdad aici”, a declarat un martor, conform jurnaliştilor englezi. Săptămâna trecută, poliţia belgiană a mai arestat trei persoane bănuite că ar avea intenţia unui potenţial atentat la un alt fanzone din ţară. Arestările au fost efectuate în urma unei operaţiuni de amploare a poliştilor, care au descins la mai multe adrese pentru a-i indentifica pe presupuşii atacatori. Autorităţile belgiene au declarat că „intervenţia imediată” era necesară.

Belgia a fost victima unor atacuri teroriste în luna martie a acestui an, în urma cărora cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 250 au fost răniţi. Incidentele au avut loc la aeroportul din Bruxelles şi la linia de metrou, chiar langa cele mai importante Institutii Europene.

Meciul Ungaria – Belgia din optimile de finală ale Campionatului European se va disputa duminică, 26 iunie, de la ora 22:00, la Toulouse, pe Toulouse Stadium.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *