Ultimele Știri

„Eu cred că cel mai mare risc pentru România este că se află într-o zonă dificilă”. Va fi suplimentat bugetul apărării

România va suplimenta bugetul apărării până la 2% din PIB în următorii ani, susține Deborah Lee James, secretarul american al Forţelor Aeriene. Aceasta susține că a primit asigurări în acest sens din partea oficialilor români şi că acest lucru va permite consolidarea capacităţilor militare.

Riscurile la adresa României ţin de zona geopolitică, respectiv poziţionarea în apropierea Rusiei, ci nu de instalarea elementelor antirachetă NATO, menționează secretarul american.

”Eu cred că cel mai mare risc pentru România este că se află într-o zonă dificilă. România este foarte aproape de Ucraina, spre exemplu, care a fost invadată, şi desigur că Rusia acumulează capacităţi militare în Crimeea”, a declarat Deborah Lee James pentru Mediafax.

„Acesta este încă un motiv pentru care este important să fim împreună ca o alianţă şi, categoric, Statele Unite au asumat un angajament foarte mare nu doar în favoarea Alianţei Nord-Atlantice, ci şi în relaţia cu România”, a subliniat oficialul american.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat recent că Rusia va consolida capacităţile nucleare strategice ca reacţie la sistemele antirachetă instalate de Statele Unite în Europa de Est, precizând că armata rusă a dezvoltat armament care poate distruge orice instalaţie antibalistică. „Rusia va lua măsuri de retorsiune în sensul consolidării capacităţilor forţelor nucleare. De asemenea, vom dezvolta propriile sisteme antirachetă. Am spus de la început că vom dezvolta sisteme de atac pentru distrugerea oricăror instalaţii antibalistice. În ultimii trei ani, companiile militare ruse au dezvoltat şi au testat cu succes mai multe sisteme avansate capabile să îndeplinească sarcini într-un mediu antibalistic evoluat. Forţele armate ruse au început să primească aceste sisteme de anul acesta”, a declarat Vladimir Putin săptămâna trecută.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*