Ultimele Știri

Etiopia: Cel puţin 52 de morţi la un festival religios din Oromiya

Mai mult de 52 de persoane au fost ucise într-o busculadă  în Etiopia, după ce poliţia a tras mai multe focuri de avertizare la un festival religios ce a avut loc duminică, anunţă CNN.

 Mii de persoane s-au adunat duminică în localitatea Bishoftu, situată la circa 40 de kilometri de metropola Addis Abeba, pentru a participa la festivalul anual al recunoştinţei Irreecha.

Participanţii la festivalul religios au scandat slogane precum „Avem nevoie de libertate!” şi „Avem nevoie de justiţie”. De asemenea, protestatarii antiguvernamentali i-au împiedicat pe bătrânii comunităţii să-şi ţină discursurile tradiţionale.

etiopia

Deşi la festival participau în jur de 2 milioane de oameni, asta nu a împiedicat poliţia să tragă mai multe focuri de avertizare, cauzând busculada. Partidul opozant din Etiopia a declarat faptul că poliţia ar fi tras inclusiv în participanţii la festival.

După ce forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene şi au tras în aer focuri de armă, miile de protestatari au încercat să fugă şi s-a creat o busculadă, iar câteva zeci de persoane s-au împiedicat şi au căzut într-un şanţ adânc.

etiopia

Martorii susţin că au fost scoase câteva zeci de victime, care nu prezentau niciun semn de viaţă. De asemenea, circa 20 de persoane aparent decedate au fost urcate în remorca unor camioane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*