Ultimele Știri

Este posibil să mintă Robert Turcescu pentru a fi pedepsit pentru un rău mai mic decât altul?

Datele de pe asa-zisul livret militar postat de Robert Turcescu pe blogul său pentru a-și susține mărturisirea, se dovedesc a fi false. Numeroase discuții au avut loc în ultimul timp pe această temă iar presa a explodat pur și simplu la apariția ofițerului secret de care vorbea Traian Băsescu, după multe zile pline de suspans, în care presupunerile s-au îndreptat asupra multora dintre candidați.

Deși mărturisirea a avut loc iar suspansul ar fi trebuit să dispară, lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Acest lucru se datorează în primul rând situației delicate în care se află acum Robert Turcescu, iar mai apoi, falsității datelor personale care sunt scrise pe presupusul livret militar. De asemenea, nici fotografia care susține documentul nu este nimic altceva decât o imagine pe care mulți dintre noi am văzut-o deja pe internet. Dovada stă mărturie mai jos.

ass

Presupunerile au început să apară imediat după ce oamenii s-au prins că livretul militar se dovedește  a fi fals. Astfel, s-a ajuns la posibilitatea ca Turcescu să fie prins cu ceva. O faptă reală și suficient de gravă pentru a-l trimite dupa gratii, indiferent de perioada pe care o presupune aceasta. Să fie întradevăr vorba de un joc în care Robert Turcescu a fost introdus cu forța? Este posibil ca presupunerile să fie mai mult decât reale iar ca Robert Turcescu să acționeze în consecință după cum cineva comandă. Fie că este amenințat, fie că este sub presiune, fie că nu are de ales, Robert Turcescu se dovedește a avea o mărturisire mincinoasă.

Un articol al ziarului Cotidianul arată clar, că livretul militar postat de Turcescu nu demontrează că ar fi fost un ofițer sub acoperire din următoarele motive:

1. Un cetăţean al României care nu a efectuat stagiul militar nu are cum să fie în posesia unui livret militar.

2. Un angajat al unui serviciu secret care operează sub „acoperire” nu primeşte un livret militar. Este o măsură de prevedere pentru a preîntâmpina o deconspirare printr-o neglijennţă – pierderea livretului de către titular, descoperirea lui de către o terţă persoană.

3. Un angajat al unui serviciu secret care operează sub „acoperire” nu primeşte un fluturaş cu salariul încasat, pentru că astfel ar putea fi identificat de către personalul civil al respectivului serviciu secret: casier(ă), contabi(a) etc.

4. Un angajat al unui serviciu secret care operează sub „acoperire” nu primeşte niciun document cu ştampila serviciului, unităţii etc. Singurele documente pe care le primeşte sunt acte de identitate (false), documente de absolvire de studii, acte de proprietate a unui imobil, a unor bunuri mobile etc. Toate aceste documente au menirea de a creiona personajul „acoperit” în funcţie de mediul în care este infiltrat.

5. De regulă, cine lucrează sub „acoperire”, mai precis identitatea sub care operează nu este cunoscută decât de foarte puţine persoane din serviciul secret din care face parte, iar dacă este vorba de misiuni extrem de importante şi foarte dificile, există doar o singură persoană de legătură care are contact cu „acoperitul”.

Demonstrațiile ziarului Cotidianul mai fac puțină lumină în acest caz. Ajungem astfel, să fim tot mai aproape de realitatea din spatele acestui caz. Până atunci, urmărim un joc periculos și incert, în care persoane necunoscute încă de noi, conduc cu desăvârșire și dețin un control susținut prin manipulare sau amenințare.

Să mintă Robert Turcescu pentru a fi pedepsit pentru un rău mai mic decât altul?

as

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*