Ultimele Știri

Este oficial! Microsoft a anunțat sfârșitul: Va fi un ultim update

microsoft

Împățimiții calculatoarelor au parte de un anunț surpriză care vine chiar din partea companiei Microsoft. Astfel, acesta începe cu o schimbare de proporții. Pe 12 ianuarie se va face un ultim update al browserului Internet Explorer.

Microsoft va elimina treptat brandul Internet Explorer, după ani întregi în care popularitatea browserului a fost în picaj.

Daca folosești în continuare o versiune mai veche de Internet Explorer, este momentul să faci upgrade-ul. Microsoft a confirmat că va opri suportul pentru Internet Explorer 8, 9 și 10 începând cu 12 ianuarie, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista update-uri și suport tehnic pentru cei care utilizează aceste versiuni ale browserului.

Pe pagina de suport, Microsoft spune: „Update-urile de securitate rezolvă posibilele vulnerabilități ce pot fi exploatate de malware, ajutând utilizatorii să aibă datele în siguranță”. Update-urile regulate ajută calculatoarele să fie protejate în fața atacurilor, așa că e important să faci upgrade.

Microsoft îi încurajează pe clienți să facă upgrade și să fie „la zi” cu ultimul browser pentru o experiență mai rapidă și mai sigură”.

Pentru utilizatorii celui mai nou sistem de operare, acest lucru este simplu. Însă Internet Explorer este disponibil doar pe Windows mai nou de 7, ceea ce înseamnă că cei care au Windows mai vechi fie trebuie să schimbe Windows-ul, fie să rămână fără suport. Windows XP este în continuare instalat pe peste 10% din calculatoare.

Pe 12 ianuarie va fi un ultim update de software pentru Internet Explorer 8, 9 și 10 ce va rezolva ultimele probleme descoperite. Utilizatorii vor fi sfătuiți însă să facă upgrade-ul la o variantă mai nouă după acest update.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*