Ultimele Știri

„Este în colaps financiar și cu conturile blocate.” Sute de angajaţi cer Parlamentului să ia urgent măsuri pentru salvarea TVR

TVR

Peste 700 de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) au solicitat Parlamentului să ia măsuri urgente pentru salvarea TVR, să analizeze performanţele actualei structuri de conducere a Televiziunii Române, dar şi să îi înlocuiască pe managerii care nu şi-au dovedit competenţa până în acest moment.

Angajații SRTv au transmis o scrisoare către cele două Camere ale Parlamentului, în care le solicită senatorilor şi deputaţilor să analizeze de urgenţă situaţia Televiziunii Române.

Scrisoarea este semnată de Dragoş Bocanaciu, care este preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv. Documentul are ataşate tabele cu semnăturile a peste 700 de salariaţi ai Televiziunii Române, între care se numără atât membri de sindicat, cât şi angajaţi care nu sunt membri ai sindicatului.

„De 10 ani, Televiziunea Română este pe un drum descendent din punct de vedere al situaţiei financiare, cauzată atât de un sistem legislativ depăşit, cât şi de valuri de conduceri defectuoase şi incompetente. Televiziunea Română este în prezent în colaps financiar şi cu conturile blocate, în pericol să nu îşi mai poată îndeplini misiunea publică conferită prin Constituţie şi prin Legea nr. 41/1994”, se spune în scrisoare.

Aceşti angajaţi ai TVR le mai cer parlamentarilor să dispună controale ale organelor statului la Televiziunea Română, care să stabilească vinovaţii de situaţia SRTv.

În plus, parlamentarilor li se solicită să analizeze performanţele conducerii actuale a TVR.

Totodată, aceşti angajaţi ai TVR solicită celor două Birouri Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, care să analizeze în regim de urgenţă Raportul de Activitate al SRTV pe anul 2014.

Pe de altă parte, pe 21 iulie, aproximativ o sută de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat în curtea instituţiei, fiind îngrijoraţi de situaţia în care se află TVR, căreia, pe 20 iulie, i-au fost blocate conturile de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat.

De asemenea, angajaţii Televiziunii Române sunt nemulţumiţi că negocierile purtate cu administraţia Televiziunii Române pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă au eşuat. Negocierile au fost purtate în contextul în care, pe 1 iulie, a expirat vechiul contract colectiv de muncă în TVR.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*