Ultimele Știri

Escrocheria senatorilor în cazul Șova dejucată de Curtea Constituțională

tariceanu

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei potrivit căreia Senatul este obligat să redacteze o hotărâre în cazul votului privind cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Dan Şova. CC arată că Senatul trebuie să redacteze hotărârea în cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Şova, întrucât, altfel, procedura nu este finalizată, pentru că nu poate fi publicată în Monitor.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi,

1. Curtea a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Senatul României, declanşat de refuzul acestuia din urmă de a redacta şi publica hotărârea care atestă rezultatul votului dat în Plenul Senatului.

2. Senatul are obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie 2015 prin care atestă rezultatul votului cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, de a comunica hotărârea autorităţilor publice competente şi de a o publica în Monitorul Oficial al României.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Senatului României.

Direcția Națională Anticorupție a dispus deschiderea unei anchete în cazul proceselor de ridicare a imunității parlamentare. 

Procurorii au cerut o serie de documente de la Senat și Camera Deputaților. Se pare că abuzul senatorilor care l-au salvat pe Dan Șova de pușcărie a umplut paharul, astfel  anchetatorii îi solicită lui Călin Popescu Tăriceanu toate înscrisurile Senatului în legătură cu solicitarea de arestare a lui Dan Şova, dar şi înscrisurile referitoare la toate solicitările DNA din 2014 şi 2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*