Ultimele Știri

Erori sesizate în ceea ce privește bugetul pe anul 2015. Ședința de guvern a fost amânată

Ședința de guvern programată pentru aprobarea bugetului pentru anul 2015, a fost amânată din cauza unor erori sesizate la introducerea cifrelor unor poziţii de filă bugetară. Aceasta a fost reprogramată pentru ora 17, în cursul zilei de vineri, 12 decembrie.

Vineri dimineață s-au sesizat mai multe erori în ceea ce privește cifrele bugetului pe anul 2015, constatate de către guvernanți. Aceștia au declarat că bugetul a fost finalizat la ora 5 dimineața, iar la distanță de câteva ore s-au sesizat mai multe lucruri în neregulă.

„Introducerea datelor a fost încheiată vineri dimineaţa, la ora 5.00, iar după ora 9.00, când situaţia a fost verificată centralizat, s-a constatat că s-au strecurat unele erori”.

Guvernul a declarat că „este o situaţie tehnică, dar bugetul nu poate fi transmis la Parlament cu anexe incomplete”. Astfel, ședința stabilită pentru ora 10:00 a fost amânată cu mai multe ore. Miercuri, 10 decembrie, Victor Ponta le cerea miniștrilor să lucreze non-stop la finalizarea bugetului.

„Trebuie să finalizaţi până vineri, la ora 10.00, la şedinţă, bugetele. Asta înseamnă că de aici plecaţi înapoi, luaţi toţi funcţionarii din ministere şi până vineri, la ora 10.00, cu cei de la Buget, terminaţi bugetul, ca să putem să îl trimitem Parlamentului. Vineri, la ora 12.00, cred că au birouri permanente”.

Guvernul a stabilit ca bugetul construit pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83%, inclusiv o alocare de 0,4% pentru confinanțarea proiectelor UE, ajungându-se la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană în favoarea acestui lucru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*