Ultimele Știri

Eroii revoluției comemorați în Piața Univerisității

Pe 21 decembrie 1989 se striga pentru prima dată jos comunismul, libertate, dar tot atunci au căzut răpuși de gloanțe primii români liberi, totul pentru ca noi să trăim astăzi în democrație și libertate. 

Circa 700 de persoane s-au adunat astăzi în Piața Universității pentru a comemora eroii revoluției. Cei prezenți au dorit să le aducă un omagiu celor uciși acum 25 de ani de organele represive ale Armatei, Securității, Miliției, iar după 22 decembrie a celor care au preluat puterea, Consiliul Național al Salvării Naționale. Nici un criminal nu a plătit pentru faptele comise deși a trecut un sfert de veac de atunci, totul este ținut la secret. 

Cei prezenți la eveniment spun că de 25 de ani trăiesc în umilință, iar România a fost distrusă și jefuită, acesta fiind marele lor regret. Revoluționarii au scandat celebrele lozinci anticomuniste, ”Libertate te iubim ori învingem ori murim”, ”Jos comunismul”, (”Păcat, păcat de sângele vărsat”), au cerut judecarea lui Ion Iliescu pentru crimele comise, și au mai cerut demisia guvernului Ponta. Secretarul de stat, Adrian Sanda, membru al PSD și reprezentant numit de Victor Ponta al asociațiilor de revoluționari a fost huiduit și aproape linșat de cei prezenți la comemorare. Adrian Sanda a fost scos din mijlocul revoluționarilor cu ajutorul jandarmilor. Revoluționarii l-au catalogat drept securist și comunist, acesta neavând ce căuta în rândurile lor. 

Au fost depuse coroane de flori la troița de la spitalul Colțea, la troița din Piața Universității, apoi s-a mers către Dalles, unde acum 25 de ani a fost construită baricada, locul în care zeci de oameni nevinovați au fost răpuși sub o ploaie de gloanțe. 

Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor!

IMG_9703

IMG_9705

IMG_9709

IMG_9717

IMG_9718

IMG_9779

IMG_9780

IMG_9726

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*