Ultimele Știri

Erdogan: Turcia l-a arestat şi expulzat în 2015 pe unul din teroriştii de la Bruxelles. Belgia l-a pus în libertate

erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, că autorităţile turce l-au arestat şi apoi expulzat în 2015 pe unul dintre autorii atacurilor teroriste din Bruxelles şi au informat autorităţile belgiene în acest sens, însă acestea l-au pus în libertate.

„Iată ca unul dintre atacatorii de ieri (luni – n.r.) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat in luna iunie şi l-am expulzat din ţară.  Această expulzare a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor belgiene printr-o notă la 15 iulie 2015, numai că autorităţile belgiene l-au pus în libertate”, a susţinut Erdogan, într-o conferinţă comună, susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele turc a afirmat că răspunsul autorităţilor belgiene a fost că nu pot „găsi nicio legătură” între acesta şi activităţi teroriste. Erdogan spune că informări similare au fost făcute şi către Olanda.

„Doresc să subliez acest lucru ca să ştiţi de sensibilitatea Turciei în această chestiune”, a explicat preşedintele turc.

Liderul de la Ankara a spus că ţările lumii trebuie să îşi unească eforturile pentru stoparea terorismului.

„Terorismul este acelaşi peste tot, iar ţinta acestor terorişti sunt civilii, oamenii nevinovaţi. Cel care moare este om. Dacă privim relaţia dintre cauză şi rezultat, vedem că nu există nimic la mijloc. Există doar pierderi enorme. Pierdem oamenii, liniştea, pacea, ne pierdem încrederea”, a spus acesta.

La rândul său, Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea unui răspuns comun la flagelul terorismului şi a adresat din nou condoleanţe Turciei pentru victimele atentatelor din ultimele săptămâni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*