Ultimele Știri

Erdogan: Presa turcă este cea mai liberă din lume

În Turcia presa este cea mai liberă din lume, a afirmat pe 26 decembrie, președintele țării Recep Tayyp Erdogan, în urma acuzațiilor de blocarea a accesului la informație, prin arestarea unor ziariști neloiali regimului.

În discursul transmis în direct la TV, șeful Statului afirmă:

”Nicăieri altundeva în lume, presa nu este liberă ca în Turcia. Sunt absolut sigur de ceea ce spun. Presa este atât de liberă în Turcia încât oricine poate scrie și vorbi liber, vorbind rău despre alții, calomnia, se pot ține discursuri rasiste care incită la ură, discursuri care nu sunt chiar tolerate în țările democratice.”

dictator-erdoğan

Declarațiile președintelui turc vin la două săptămâni după ce poliția a lansat o operațiune împotriva susținătorilor imamului Fehtullah Gullen, fost aliat al lui Erdogan. A fost vizat cotidianul Zaman, unul dintre cele mari ziare turcești. Treizeci de persoane, majoritatea jurnaliști, au fost arestați. Uniunea Europeană a denunțat aceste operațiuni, spunând că au încălcat „valorile europene”.

image-509938-galleryV9-igsk

”Turcia, care aspiră să adere la Uniunea Europeană, ar trebui să urmeze aceste valori”, au spus liderii europeni la unison. Președintele turc l-a acuzat pe imamul Gulen, care locuiește în exil în Statele Unite ale Americii de plănuirea și lansarea de anul trecut a unei anchete de corupție împotriva membrilor guvernului.

Aceste declarații coincid cu eliberarea unui elev de 16 ani din închisoare. Acesta participase la protestele opoziției și a fost acuzat de insultarea președintelui, pentru că l-a numit pe Erdogan ”șeful corupților.”

turcia2-300x225Citește și: Dictatorul Erdogan a ordonat reținerea a zeci de jurnaliști de investigație

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*