Ultimele Știri

Erdogan continuă campania de epurare din presă! Autorităţile din Turcia au emis mandate de arestare pentru alţi 47 de jurnalişti

Autoritățile turce continuă să emită mandate de arestare pentru jurnaliștii suspectați că ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gulen. După ce zilele trecute au fost emise 42 de mandate  de arestare, miercuri au fost emise alte 47.

Arestarea mai multor zeci de jurnalişti şi epurarea sistemului administrativ şi militar ridică semne de întrebare privind declanşarea unei adevărate vânători de vrăjitoare în urma loviturii de stat care s-a soldat cu aproximativ 290 de decese, conform Mediafax.

La începutul acestei săptămâni au fost emise alte 42 de madate de arestare pe numele unor jurnaliști care ar avea legături cu opozantul mulman Gethullah Gulen, 16 dintre aceștia fiind reținuți.

În urma loviturii de stat eșuate din Turcia, aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*