Erdogan ar putea fi deconspirat! Wikileaks a anunțat că va publica mii de documente secrete despre guvernământul din Turcia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iulie 2016
  • Externe

Site-ul specializat în publicarea de documente confidențiale, Wikileaks, a publicat în avans mii de mailuri și documente secrete din interiorul partidului de guvernământ din Turcia. Informațiile au fost publicate ca urmare a evenimentelor recente.

Wikileas a anunțase că urmează să publice peste 300.000 de documente legate de guvernul turc, în urma loviturii ratate din acest weekend.

Site-ul a fost însă ținta unui atac cibernetic, iar oamenii lui Julian Assange spun că este susținut de către „o facțiune a puterii de stat a Turciei sau a aliaților săi”.

Primul dosar de mailuri private trimise de politicieni importanți din partidul AKP, aflat la putere în Turcia, a fost publicat marți seară. La scurt timp de la publicarea acestuia, site-ul a devenit indisponibil, fiind ținta unui atac cibernetic.

Într-un comunicat de presă, Wikileaks spune că mailurile date marți publicității fac parte din 762 de adrese de mail din cadrul AKP, de la literele A până la I și conțin 294.548 mailuri cu mii de documente atașate. Cel mai recent mail este din 6 iulie 2016, iar cel mai vechi din 2010.

„Pregătiți-vă de război, pentru că vom publica 100.000 de documente despre structura puterii politice a Turciei”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *