Erdogan, acuzații dure la adresa SUA: „Vă situați de partea complotiștilor, în loc să mulțumiți acestui stat că a dejucat încercarea de puci”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 iulie 2016
  • Externe

Președintele Turciei, Recep Erdogan, l-a acuzat pe generalul SUA Joseph Votel că se poziționează de partea puciștilor prin recentele declarații conform cărora represaliile de după puciul eșuat afectează relațiile între cele două state, potrivit site-ului The New Arab.

Generalul SUA Joseph Votel, declarase recent că încercarea de puci, dar și epurările masive care au loc în forțele militare ale Turciei, ar putea afecta cooperarea militară dintre SUA și Turcia.

„Orice afirmație că am avut ceva de-a face cu recenta tentativă de lovitură de stat din Turcia este regretabila și complet inexactă”, afirma Joseph Votel, in comunicatul Armatei SUA.

James Clapper, directorul Serviciilor americane de Informaţii, a declarat că acţiunile de epurare care vizează forţele militare turce afectează cooperarea bilaterală, inclusiv în cazul luptei împotriva grupării teroriste Stat Islamic (SI).

„Efecte există, pentru că afectează toate sectoarele aparatului de securitate din Turcia”. „Fără îndoială că va îngreuna şi mai mult cooperarea cu turcii.”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *