Erdogan: Acordul privind refugiații nu este posibil dacă UE nu-și respectă promisiunile privind ridicarea vizelor

  • Adelina Mitrache
  • 8 august 2016
  • Externe
Recep Tayyip Erdogan

Acordul cu Uniunea Europeană privind refugiații nu va fi posibil dacă UE nu își respectă partea sa de obligații în ceea ce privește ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci, a declarat luni președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde, relatează AFP.

”Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia”, a spus Erdogan, care a subliniat că ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în UE ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iunie.

”Dacă cererile noastre nu sunt satisfăcute, atunci readmisiile nu vor mai fi posibile”, a precizat șeful statului turc.

În virtutea acordului, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o țară membră a UE în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Acordul a fost denunțat de organizații de apărare a drepturilor omului, potrivit cărora Turcia nu este o țară sigură pentru refugiați. Aceste organizații se tem, printre altele, că de fapt migranții nu vor avea dreptul să ceară azil înainte de a fi deportați.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *