Ultimele Știri

Epidemia de Ebola a provocat peste 900 de morți în Africa

Epidemia de Ebola a produs moartea a 932 de persoane din Africa. Această cifră reiese în urma unui nou bilanț anunțat de Organizația Mondială a Sănătății. Cele mai afectate zone sunt Sierra Leone, Liberia și Guineea.

Epidemia de Ebola a debutat anul acesta în Guineea și a continuat să se răspândească rapid, ajungând în scurt timp în Liberia și mai apoi, Nigeria. Virusul Ebola a fost descoperit în 1975 și a ajuns să fie considerată anul acesta, cea mai mare epidemie din istorie, atât ca număr de persoane infestate, cât și ca morți.

De la răspândirea virusului, numeroase organizații caritabile precum Medici fără frontiere sau Crucea Roșie au participat la stoparea acestei epidemii. La sfârșitul lunii iulie se înregistrau 1.323 de persoane suspectate de această epidemie, dintre care 909 de cazuri au fost confirmate în urma testelor de laborator. Pe data de 19 iulie se înregistrau 729 de decese. La nu mai mult de 8 zile distanță numărul a crescut până la 923 de decese.

În urma acestor numere alarmante de decese și cazuri de infectare cu virusul Ebola, autoritățile sanitare americane au ridicat miercuri,6 iulie, alerta sanitară la nivelul 1. Acestea nu au mai declanșat această alertă din anul 2009, când a fost instituită din cauza epidemiei de grip H1N1.

Pentru combaterea acestui virus, se încearcă găsirea unui tratament. Nancy Writebol, o misionară americană care a fost infectată cu virusul în Africa și  a fost adusă în America pentru a fi tratată, a  primit a treia doză dintr-un tratament experimental. De asemenea, o altă persoană căreia i s-a administrat acest tratament a fost doctorul Kent Brantly. Presa americană susține că acesta ar putea fi tratamentul salvator, care i-a atenuat simptomele doctorului într-o oră.

0,,17527781_303,00

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*