Ultimele Știri

Enoriași excluși din Biserica Ortodoxă Română pentru că au susținut un preot pedepsit

Trei enoriași au rămaș fără religie, ei au fost excluși din Biserica Ortodoxă Română. Enoriaşii au fost acuzaţi că au tulburat unitatea bisericii prin urmare ei au primit cea mai grea pedeapsă pe care o poate primi un credincios creștin.

Cei trei enoriași au fost acuzaţi că au tulburat unitatea bisericii, oamenii l-au susţinut pe preotul parohiei, care fusese pedepsit de şefii săi. Credincioşii au aflat de pedeapsă când au ajuns la biserică. Pe un geam al unei uşi era lipit un afiş prin care erau anunţaţi că nu mai au dreptul să intre în lăcaşul de cult.

Scandalul dintre enoriași și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a început în urmă cu opt luni, când oamenii au aflat că preotul care slujea de 16 ani la Parohia Sfântul Andrei va fi mutat la o altă biserică. Enoriaşii cred că astfel era sancţionat pentru că soţia sa avusese un magazin de obiecte religioase.

Credincioşii au sărit în apărarea preotului. Au organizat mai multe proteste şi chiar au editat o broşură în care au povestit situația de la Parohia lor. Consecinţa a venit rapid, astfel că ei au fost înlăturați din sânul bisericii.

Nici părintele nu a scăpat nepedepsit, pe lângă că i-a fost luată parohia, el a trebui să ispașească un canon însemnând 30 de zile de izolare la o mănăstire. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*