Ultimele Știri

Enigmaticul artist graffer Banksy a fost arestat la Londra

Graffer, activist politic, regizor de film, pictor și fugar timp de ai bine doi ani, Banksy a devenit celebru în lumea întreagă datorită desenelor stradale. Artistul a fost arestat în această dimineață de Poliția Metropolitană din Londra. După ore întregi de interogatoriu și un raid în studioul artistului din Londra, identitatea sa a fost dezvăluită în cele din urmă. 

banksy-arrested

Poliția londoneză spune că numele real al artistului Banksy este Paul Horner, un bărbat în vârstă de 35 de ani, născut în Liverpool, Anglia. BBC a confirmat această informație împreună cu agentul lui Banksy, Jo Brooks , anunțul fiind postat și pe site-ul Pest Control, un site web care acționează ca un serviciu de promovarea din partea artistului.

Șeful poliției londoneze Lyndon Edwards, a ținut o conferință de presă pentru a răspunde la întrebări despre artistul Banksy și cum Horner a fost în cele din urmă prins după toți acești ani de fugă.

”Am avut o operațiune anti-graffiti care durat  24 de ore și am monitorizat toate grupările de grafferi care ar fi putut avea legătură cu Banksy.  Am primit informația că în jurul orei 2 noaptea un grup de indivizi au părasit un studio de artă și am speculat că ar fi unul din apartamentele lui Banksy. Acest grup a fost urmărit de agenți și  după ce au vandalizat un zid, am reținut atunci tot grupul, 5 bărbați în total. Aceste persoane au avut actele de identitate la ele, cu excepția unuia, și am considerat că ar putea fi Banksy”, a spus Edwards.

„Noi, am percheziționat studioul unde acest grup a fost văzut ultima dată. În interior am găsit mii de dolari de falși, împreună cu viitoarele proiecte de vandalism. Am găsit, de asemenea, un pașaport și un buletin cu numele de Paul Horner, care se potrivea cu descrierea omului pe care l-am reținut.”, a mai adăugat șeful Poliției londoneze.

paul-horner-is-banksyPaul Horner

Artistul graffiti, care utilizează numele de Space Invader a declarat reporterilor că nu este de acord cu arestarea și dezvăluirea identității lui Banksy.

„El doar face artă, răspândește bucurie și are cel mai bun mod de a face declarații politice, știe cum. Asta este ceea ce făcea el și sper că este ceea ce el va continua să facă”, a spus Invader.

În urma arestării, sute de oameni au venit în fața sediului Departamentului de Poliție și au cerut eliberarea lui Banksy.

Desene stradale realizate de Banksy prin lume:

2928287400_a51ed5dbd4_o1

4521491738_f096469654_b1

banksy_2

banksy-park-city-sundance-ourkitchensink

Bethlehem_Wall_Graffiti_1

queen-ziggy_2238705b

nofuture

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Enigmaticul artist graffer Banksy a fost arestat la Londra

  1. Cetateanul Lumii // 19 noiembrie 2016 at 13:25 // Răspunde

    Ar trebui sa le fie rusine!Acesti oameni nu „vandalizeaza”,acesti oameni arata crudul adevar al societatii noastre!Si daca totusi am ajuns sa „vandalizam” ca sa transmitem adevarul atunci ar trebui sa lucram impreuna ca sa schimbam aceasta situatie!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*