Ultimele Știri

UPDATE: Emil Boc a fost audiat la DNA

UPDATE: Fostul premier Emil Boc a spus miercuri, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie de martor în care a arătat care este procedura de organizare şi funcţionare a Guvernului şi cum sunt desemnaţi reprezentanţii Executivului în comitetele şi comisiile interministeriale.

“Am fost invitat în calitate de martor şi am dat declaraţii în acest sens. Declaraţia a vizat procedura de organizare şi funcţionare a Guvernului în baza Legii  90/2001. Am prezentat aspecte şi detalii ce ţin de funcţionarea Guvernului, relaţia cu ministerele de resort şi procedurile de desemnare în diverse comitete, comisii interministeriale în care Guvernul are reprezentanţi”, a spus fostul premier.

Emil Boc a adăugat că nu a făcut niciun denunţ şi a arătat că nu poate da mai multe informaţii întrucât ancheta este în derulare. 

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Emil Boc a fost citat la DNA ca martor într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Săptămâna trecută a fost audiat la DNA şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, el spunând că a dat o declaraţie de martor în legătură cu procedura urmată la desemnarea unui reprezentant al Ministerului Justiţiei într-un grup de lucru interministerial. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii l-au întrebat pe Predoiu despre modul în care a fost numită Alina Bica în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

DNA a instrumentat în total cinci dosare care au vizat despăgubirile ilegale şi supraevaluate de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise în judecată, iar în alte două încă se fac cercetări.

Într-unul dintre dosare de la DNA este vizată despăgubirea ilegală primită de omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean să intervină la fostul preşedinte ANRP Crinuţa Dumitrean pentru a primi despăgubirea şi i-ar fi dat în schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost dată într-o biserică din Chitila, în 2010. 

La momentul aprobării despăgubirii lui Mihai Rotaru, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP erau Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despăgubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA şi sunt deja trimise în judecată.  

Emil Boc a ajuns miercuri dimineaţă la DNA. Acesta a declarat că nu are emoţii deoarece nu are de ce.

Fostul premier Emil Boc a ajuns miercuri la DNA fiind audiat ca martor într-un dosar în care sunt investigate fapte de corupţie săvârşite de ANRP – surse judiciare.

„Am fost invitat în calitate de martor probabil într-un dosar de cercetare, nu ştiu despre ce este vorba”, a mai spus acesta la intrarea în sediu.

Surse judiciare au declarat că Emil Boc este „audiat ca martor într-un dosar în care există suspiciune de corupţie privind retrocedări ilegale făcute de ANRP”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*