Elveţia va interzice vălul islamic

  • Alexandra Rusu
  • 28 septembrie 2016
  • Externe

Deputaţii elveţieni au votat marţi în favoarea interzicerii vălului islamic burka, într-o ţară unde numeroase turiste venite din Orientul Mijlociu apar în public purtând vălul islamic integral. De asemenea, un număr mare de cetăţeni doresc să îl păstreze şi atunci când realizează fotografii pentru documente, relatează The Independent.

Walter Wobmann, membru al Partidului Poporului elveţian, a declarat că este nedreaptă purtarea vălului islamic în fotografiile din paşapoarte, în vreme ce alte articole vestimentare folosite pentru acoperirea capului sunt interzise, informează site-ul The Independent.

„Este inacceptabil să poţi purta un văl islamic în fotografie, dar nu o şapcă. Aceasta nu este o chestiune a libertăţii religioase, ci a tratamentului egal”, a afirmat Walter Wobmann.

Elveţia este una dintre cele câteva ţări europene care dezbat acelaşi subiect. Franţa şi Belgia militează pentru interzicerea vălurilor, în timp ce Olanda şi Germania consideră adoptarea acestei măsuri.

În Marea Britanie şi Statele Unite, este permisă în fotografiile din paşaport purtarea vălului islamic din motive religioase, fiind necesară o scrisoare adiţională în care să se enunţe că acest fapt este solicitat din motive religioase.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *