Ultimele Știri

Elon Musk vrea să trimită milioane de oameni pe Marte pentru a asigura supraviețuirea omenirii

Fondatorul SpaceX Elon Musk, nu a făcut nici un secret din visele sale de a coloniza Marte. Dar acum el a pus în discuţie aspectele practice şi provocările de a crea un avanpost uman pe Planeta Roşie.

În iunie, antreprenorul şi inventatorul a spus că vrea să ducă oameni pe Marte în următorii zece ani. În ianuarie 2013, Musk a anunțat că a făcut planurile pentru construirea unei aşezări de 80.000 de oameni pe Marte, atunci când tehnologia va permite ca omul să trăiască acolo – atâta timp cât locuitorii sunt vegetarieni. 

Acum, aceste planuri au crescut la un milion de oameni, cu scopul de a forma o civilizație durabilă, diversificată genetic, a declarat Musk. CEO-ul  SpaceX consideră că viitorul omenirii depinde de capacitatea noastră de a trece dincolo de Pământ. Dar colonizarea planetei Marte are propriile sale probleme unice.

Elon Musk

În primul rând, costurile de creare a aşezării şi popularea sunt imense. Chiar acum, trimiterea de nave spaţiale fără pilot de pe planetă duce la costuri imense. Miercurea trecută, India a devenit prima naţiune care ajunge pe Marte după misiunea Orbiter Marte, cu un proiect low-cost de 74 milioane dolari. Acest proiect este finalizat,  după un drum care a durat 10 luni şi a intrat cu succes pe orbita planetei Roşii.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*