Ultimele Știri

Ello, rețeaua de socializare care pune în pericol Facebook

Ello este  o reţea de socializare lansată recent, devine din ce în ce mai interesantă pentru internauţi, adunând membri cu repeziciune şi devine astfel un pericol pentru Facebook, scrie The Guardian.

De fapt, din start Ello  s-a lansat precum o reţea anti-Facebook, criticând politica reţelei lui Mark Zuckerberg de a introduce tot mai multă publicitate.

Paul Budnitz, considerat un geniu IT, alături de Todd Berger şi Lucian Föhr, stau în spatele noii reţele. Potrivit acestora, Ello a apărut pentru că ei „s-au simţit înşelaţi” de reţelele de socializare care domină în prezent Internetul şi care se folosesc de publicitate şi de colectarea datelor personale ale utilizatorilor pentru a obţine profit.

Deocamdată Ello se află în perioada de testare, însă chiar şi aşa, atrage un număr impresionant de utilizatori. Doar în ultima săptămână, peste 31 de mii noi utilizatori s-au înscris pe Ello, în condiţiile în care poţi fi acceptat în reţea doar dacă eşti invitat de un prieten.

Creatorii reţelei promit că Ello nu va căuta să obţină vreun profit şi că realizarea sa se face doar pe bază de voluntariat. În acest sens, Budnitz vine cu exemplul Wikipedia, care supravieţuieşte din donaţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*