Elisabeta Lipă acuză dezvăluirile făcute de Maria Olaru, privind bătăile primite la antrenamente: ”Nu aveau ce să caute aceste pasaje! Nu cred că Maria a fost sinceră”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 iunie 2016
  • Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, acuză declarațiile făcute de Maria Olaru în cartea sa, susținând că nu este de acord cu denigrarea unor antrenori de talia lui Octavian Belu şi a Marianei Bitang, pe care nu îi vede capabili de acte de violenţă.

Volumul biografic „Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, pe care fosta campioană olimpică Maria Olaru îl va lansa pe 4 iunie, a lansat numeroase controverse. Ministrul Tineretului Și Sportului a reacționat la mărturisirile din cartea acesteia și a declarat că nu crede în acestea.

Elisabeta Lipă a precizat că nu va fi niciodată de acord cu violenţa, dar că nu îi vede pe cei doi antrenori capabili de acte de violență. În urma unor declarații făcute în direct, aceasta a revenit cu o postare pe facebook.

„Nu sunt, nu am fost si nu voi fi de acord cu violenta in sport. Am precizat acest lucru categoric, si la emisiunea la care am participat alaturi de Maria Olaru. Orice forma de agresiune nu are de-a face cu sportul in general si cu sportul de performanta in special.

Nu sunt, insa, de acord, nici cu denigrarea unor antrenori de valoare, care au obtinut rezultate cu care aceasta tara s-a mandrit ani la rand. Daca cineva a gresit, sa plateasca. Sunt mama, nu accept ca vreun copil sa fie lovit, chiar si in numele performantei. Dar cunoscandu-i pe Octavian Belu si Mariana Bitang, imi vine greu sa cred ca ar fi capabili de acte de violenta. Eu mi-am respectat si imi respect si acum antrenorii, nu cred ca denigrarea acestora ar ajuta pe cineva.

Am participat si voi sustine intotdeauna campaniile de combatere si prevenire a violentei in sport. Performanta nu trebuie obtinuta prin violenta, chiar daca, fara disciplina si sacrificii, stim cu totii, este greu de crezut ca poti atinge performanta inalta”, a scris Elisabeta Lipă pe contul oficial de Facebook.

Invitată anterior în cadrul unei emisiuni televizate, unde a fost prezentă și Maria Olaru, Elisabeta Lipă a declarat că nu consideră că aceasta a fost sinceră în toate pasajele pe care le-a scris:

Nu aveau ce să caute aceste pasaje, era bine să nu fi apărut în carte! […] Nu ştiu, eu nu o văd pe Mariana spunând lucrurile astea, nu-l văd nici pe Bellu bătând sportive, deci eu nu îi văd.

Şi… chiar dacă am fost lovită, nu o să spun! Pentru că de antrenorii mei care m-au scos campioană olimpică, vicecampioană olimpică, mondială, europeană. Şi dacă mă călcau în picioare, astăzi dacă aş fi fost întrebată despre asta nu aş fi răspuns niciodată! O să spun despre ei doar „tot respectul că m-au scos campioană olimpică”.

[…] Trebuia să fie o carte care să povestească altceva, să fie lansată la un concurs naţional de gimnastică. În performanţă e ca o căsnicie. Rufele murdare nu se spală în public, ci în familie.

Eu nu cred, nu cred că Maria a fost atât de sinceră în toate pasajele alea pe care le-a scris. Eu nu cred lucrul asta”, a declarat Elisabeta Lipă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *