Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la vârsta de 87 de ani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 iulie 2016
  • Cultură

Americanul de origine română Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat la vârsta de 87 de ani, informează presa israeliană. Acesta a fost atât scriitor, cât și activist politic.

Elie Wiesel s-a născut pe 30 septembrie 1928 în oraşul Sighet (în prezent Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, România). Acesta a fost un supravieţuitor al Holocaustului, și a scris pe larg despre condiţiile de încarcerare în lagărele naziste, iar în anul 1986, i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace, Comitetul norvegian salutând „activităţile concrete pentru cauza păcii şi demnităţii umane”.

Wiesel s-a remarcat în special prin promovarea educaţiei pe tema Holocaustului şi pentru perpetuarea memoriei Holocaustului în perioada postbelică, publicând cartea de memorii „Night”, bazată pe experienţele trăite ca adolescent în lagărul de la Auschwitz.

„În întunericul Holocaustului, în care surorile şi fraţii noştri au fost ucişi – şase milioane – Elie Wiesel a fost o rază de lumină şi un exemplu de umanitate, o persoană care a crezut în bunătatea oamenilor”, a subliniat Benjamin Netanyahu.

A decedat sâmbătă seară, conform unui anunț făcut de Institutul israelian pentru memoria Holocaustului Yad Vashem, citat de publicaţiile Jerusalem Post şi Haaretz.

loading...

2 thoughts on “Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la vârsta de 87 de ani

  1. a murit o japiță… și ce-i cu asta ? ce atâta inflație de știri pe un subiect banal, despre un ticălos ordinar, contestat chiar și de ai lui ?

    elie wiesel a mințit, a mințit, mințit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *