Ultimele Știri

Elevii şi profesorii nu vor face cursuri pe 5 octombrie

elevi

Elevii şi profesorii nu vor face cursuri, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, miercuri, pe 5 octombrie, când este Ziua Mondială a Educaţiei, rămânând la latitudinea unităţilor de învăţământ felul în care va fi marcată această sărbătoare.

Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie. În România, printr-un ordin de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării, în care a fost stabilită structura anului şcolar 2016 – 2017, miercuri, cursurile conform programului obişnuit, vor fi suspendate.

În fiecare judeţ, sindicatele din educaţie şi inspectoratele şcolare vor stabili felul în care va fi marcată această sărbătoare în unităţile de învăţământ.

„Fiecare federaţie sindicală, în înţelegere cu inspectoratul şcolar stabileşte un program specific. Dar dacă vă uitaţi în structura anului şcolar 2016-2017 veţi vedea că şi pe 1 iunie şi de Ziua Educaţiei sunt activităţi în care nu se fac cursuri”, a declarat pentru News.ro Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Elevii şi profesorii nu vor face cursuri pe 5 octombrie

  1. 15 august (luni) — Adormirea Maicii Domnului
    30 noiembrie (miercuri) — Sfântul Andrei
    1 decembrie (joi) — Ziua Națională a României
    25 decembrie (duminică), 26 decembrie (luni) — Crăciunul
    Doar acestea mai sunt în lege!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*