Elevii români au obținut trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2016

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Educație

Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2016 s-au întors acasă cu trei medalii de argint și una de bronz.

În urma participării la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2016, tinerii români au obținut patru medalii, dintre care trei de argint și una de bronz, transmite Ministerul Educației.

„Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău) a fost medaliată cu bronz”, transmite Ministerul Educaţiei.

Ediţia a X-a a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO) s-a desfăşurat în perioada 20-27 august în localitatea japoneză Tsu, la competiţie participând o sută de elevi din 26 de ţări, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *