Ultimele Știri

Elevii români au obținut 6 medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Toți cei șase membri ai lotului național al României care au participat la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori au obținut medalii. 

Elevii noștrii au obținut trei medalii de argint şi trei medalii de bronz,  se arată în comunicatul Ministerul Educației Naționale. Componenţii lotului naţional sunt elevi în clasa a VIII-a și a IX-a.

Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Calila Hakan (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), au fost medaliați cu bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din 3 elevi). La ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Argentina (Mendoza), au fost prezenţi 187 de participanţi din 32 de ţări.

Echipa României revine în ţară mâine, 13 decembrie, ora 1:10 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*