Ultimele Știri

Elevii români au obţinut 6 medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică

romania-olimpiada-internationala-matematica-2015

Olimpicii români la matematică au cucerit șase medalii la Olimpiada Internațională din acest an desfășurată în Thailanda. Medalia de aur, alături de alte patru de argint și una de bronz, reprezintă cele mai bune rezultate obținute de o țară europeană.

Simona Diaconu, singura fată din delegația României a câștigat medalia de aur cu 27 puncte din 42. Aflată la cea de-a doua participare în competiție, proaspăt absolventa Liceului Internațional de Informatică din Bucuresti, care anterior a urmat studiile Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Tecuci, a ocupat poziția 32-a în clasamentul individual.

Teodor Andrei Andronache, Marius Bocanu, Ciprian Bonciocat și Ștefan Spătaru au obținut câte o medalie de argint, primii trei reușind să acumuleze același punctaj de 23 de punte, care i-a plasat pe pozitia 58.

Medaliatul cu bronz este Andrei Bogdan Puiu, care a absolvit Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și a fost deja admis la Cambridge. 

La cea de-a 56-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 577 elevi din 104 țări. Proba la care au fost supuși elevii a constat în rezolvarea a șase probleme, fiecare fiind notată cu câte 7 puncte. Punctajul maxim, 42, a fost obținut de un singur elev: Zhuo Qun Song din Canada.

Clasamentul competiției a fost dominat de SUA și de țările asiatice, care au acumulat 185, respectiv 181 de puncte. România a ocupat locul 13 în această ierarhie și primul loc între țările Uniunii Europene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*