Ultimele Știri

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii, una de aur, două de argint și o alta de bronz, la cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale  desfășurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno.

Dacă anul trecut, elevul Alexandru Velea a câștigat medalia de argint, în acest an și-a îmbunătățit performanța cucerind medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei desfășurată în Cehia.

Medaliile de argint au fost obținute de Rareș-Darius Buhai  (clasa a XII-a, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița) și Valentin-Marius Hârșan (clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică din București), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa  (clasa a X-a, Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

La cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei au participat 44 de concurenți din zece țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.

Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*