Ultimele Știri

Elevii pot aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil

O româncă a realizat o aplicație cu ajutorul căreia elevii pot să se înscrie la orice universitate din lume. Proiectul româncei a fost premiat la Worth Capital.

Peste 425 de proiecte au intrat în cursa pentru câștigarea premiului de cel mai bun stat-up la nivel European. Însă premiul a fost câștigat de româncă și echipa ei, cu proiectul UKADEMISC.

Ukademisc este proiectul unei echipe internaţionale de tineri antreprenori formată din Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (România), Vako Imnaishvili (Georgia) şi Maike Tils (Germania). Cei 4 antreprenori au peste 5 ani de experienţă în domeniul educaţiei internaţionale, fiind experţi în procesul de admitere la universităţi din Marea Britanie.

„UKADEMICS este singura soluţie web la ora actuală care permite calcularea şanselor de admitere la universităţi în străinătate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat. Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia în considerare factori precum numărul studenţilor acceptaţi raportat la numărul aplicaţiilor trimise şi mediile de admitere din anii precedenţi. Mai mult, UKADEMICS aduce transparenţă totală în procesul decizional – punând atenţia acolo unde trebuie să fie – adică pe opinia studenţilor care studiază deja la universitatea respectivă. Aşadar, ca aplicant mă pot orienta după cât de mulţumiţi sunt studenţii care sunt deja acolo. Mai mult pot lua în calcul statistici importante precum şansele de angajare după absolvire sau nivelul salarial obţinut la 6 luni după finalizarea studiilor”, a spus Paula Pascu, unul dintre inițiatorii proiectului. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*