Ultimele Știri

Elevii din România învață după manuale auxiliare!

Deși școala a început de aproape o lună, elevii încă nu au manuale. În multe școli nu au ajuns nici cele vechi. Elevii sunt nevoiți să învețe din fișele făcute de învățători. Situația manualelor încă este incertă, se pare că nu au fost rezolvate contestațiile.

Licitația pentru manuale tot întârzie iar editurile nu își permit să facă contestație. „Trebuia să depunem un miliard de lei vechi, pe care nu i-am avut”, a spus directorul unei edituri. În școli nu au ajuns nici manualele digitale deși reprezentanții ministerului au asigurat acest lucru.

Ei trebuiau să refacă întreaga procedură de evaluare în loc să facă asta Ministerul a folosit aceiaşi evaluatori ca la prima evaluare. A păstrat aceleaşi coduri ale manualelor ca la prima evaluare şi culmea le-au dat rezultate diferite”, a spus Paul Balog, din parte unei edituri.

Dacă conteşti ceva şi depui o garanţie de bună conduită, care reprezintă 1% din valoarea contractului respectiv. Deci, nişte sume foarte mari. Trebuia să depunem un miliard de lei vechi, pe care nu i-am avut”, a spus Cristian Greșanu, directorul unei edituri.

„Costurile sunt la vreo 13 000 de euro să conteşti numai un lot”, a spus Paul Balogh.

Un manual a fost respins pentru că pe prima pagină au fost tipărite doar 3 strofe din Imnul României. 

Noi am pierdut licitaţia pentru că pe prima pagină a manualului Comunicare în limba română, clasa I, am publicat trei strofe din Imnul României, în loc de patru, dar astfel am fi depăşit prevederea ca textul să nu depăşească la această vârstă limita maximă de 90 de cuvinte. Am investit o groază de bani în grafica viitoarelor manuale”, a declarat reprezentanta editurii care a fost respinsă.

Consiliul National pentru Soluţionarea Contestaţiilor are termen de 20 de zile pentru a da un răspuns contestaţiei primite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*