Ultimele Știri

Elevă din Ploiești, umilită! A fost trasă de păr și pusă în genunchi de către profesorul de sport

elev

Anchetă la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti. Conducerea şcolii şi ISJ Prahova au demarat cercetările după o elevă ar fi fost obligată de profesorul de sport să se aşeze în genunchi pentru a-şi primi înapoi telefonul mobil.

Tatăl unei eleve din clasa a 10-a din cadrul Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti a depus o plângere la conducerea unităţii de învăţământ în care reclamă “comportamentul neadecvat” al profesorului de sport. Practic, tatăl elevei a reclamat faptul că fiica sa a fost obligată de profesorul de sport să se aşeze în genunchi pentru a-i înapoia telefonul mobil.

„Nu te mai trag de păr că mă reclami”, i-a spus profesorul de sport elevei. Se pare că Petre Ștefan, profesorul de sport, predă de puțin timp în liceu. Ceilalți profesori au declarat că nu sunt de acord cu comportamentul profesorului.

Elevii deranjați anterior de gesturile profesorului de educație fizică s-au mobilizat și s-au plâns atât profesorilor diriginți, cât și directorului liceului.

Directorul Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti, Petrica Dragomir, a declarat, joi, că a fost numită o comisie care să ancheteze acest caz.

“Consiliu de Administraţie s-a întrunit astăzi (joi – n.r.). A fost numită o comisie de anchetă, formată din trei profesori şi un preşedinte, care să cerceteze. Noi nu ştim ce s-a întâmplat exact. Profesorul e venit nou la noi, este suplinitor”, a spus Petrica Dragomir.

Comisia are termen de 30 de zile să ancheteze cazul. “În termen de 30 de zile suntem obligaţi să terminăm cercetarea şi îi vom trimite în scris, raportul, părintelui”, a adăugat Petrica Dragomir. Potrivit Inspectoratului Şcolar Prahova, un inspector de specialitate face cercetări în paralel.

“Aşteptăm concluziile comisiei de disciplină care anchetează. Inspectorul de specialitate a fost desemnat de ISJ să cerceteze. A stat de vorbă cu eleva, cu colegii săi, cu profesorul. Acum nu putem să ne pronunţăm. Problema se pune cum şi dacă a ajuns eleva în genunchi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*