Ultimele Știri

Elena Udrea: Sistemul(SRI/DNA) vrea să controleze total această țară

udrea

Elena Udrea a catalogat cererea de arestare emisă pe numele său ca o măsura a ”sistemului”(SRI/DNA) care încearcă să controleze total clasa politică. Potrivit Elenei Udrea, deputații din alte țări au imunitate totală pe parcursul mandatului și nu i se pare normal să fie arestată pentru o mită de acum câțiva ani. 

Aceasta a spus răspicat că nu a luat niciun ban de la dl. Buzăianu, declarând voalat că ar ști ceva despre această sumă, iar banii ar fi ajuns în campania electorală a PDL, posibil, chiar campania prezidențială a lui Traian Băsescu. Mai mult, Elena Udrea îl apără pe Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. În cazul acestora Udrea afirmă că ”sistemul” vrea să schimbe actuala putere, și că ar lucra în interesul Partidului Național Liberal.

„Pentru a treia oară în opt luni de zile sunteți chemați să votați arestarea mea preventivă. Cred că deja putem introduce în statutul Camerei Deputaților ca măsură obișnuită arestarea Elenei Udrea. Ați votat până acum 10 cereri ale DNA  în ceea ce mă privește, iar eu am stat 7 zile în arest preventiv, 7 zile în arest la domiciliu, apoi încă 72 de zile în arest preventiv, în arestul Poliției Capitalei, la pușcăria Târgșor, apoi am stat 30 de zile în arest la domiciliu, iar de 130 de zile sunt sub control judiciar, aceasta este aventura mea pe anul 2015.” – așa și-a început Elena Udrea discursul în fața colegilor din Parlament.

”Suntem singura țară din Europa unde primul-ministru în funcție a fost pus sub acuzare. Nu contest motivele acuzării, pentru că nu cunosc detaliile dosarului. Ba, mai mult, ca om politic, de multe ori m-am referit în ultimii cinci-șase ani la relația de avocat al dlui Ponta cu Turceni și Rovinari. Dar punerea sub acuzare a primului-ministru în timpul exercitării funcției, pentru fapte vechi de șapte-opt ani, pe care, așa cum am spus, mulți dintre cei care i-am fost adversari lui Victor Ponta le-am folosit în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiția, în general, și DNA-ul, în special, se amestecă în lupta politică, sacrificând chiar imaginea României. 

Este evident că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorului. Opoziția, cea care are dreptul să-și dorească să formeze Guvernul, cu atât mai mult cu cât a și câștigat alegerile prezidențiale din toamna trecută, nu ar trebui să accepte să preia puterea prin astfel de manevre, pentru că, odată distrus jocul democratic, acum în folosul lor, mâine li se va întâmpla la fel, când sistemul va considera că nu sunt suficienți de obedienți și că trebuie schimbați. În democrație, guvernările se schimbă prin vot popular, ori prin moțiune de cenzură în Parlament, nu prin intermediul instituțiilor de forță ale statului.

La fel, se încearcă schimbarea celui de-al doilea om în stat, președintele Senatului, pe care nu cred că mă puteți bănui că vreau să-l apăr, ori că-l simpatizez în mod deosebit. Celor care cred că sunt parteneri cu sistemul și că abuzurile lui le vor profita, de la putere sau de la opoziție, le spun să nu se păcălească și să nu sacrifice democrația și, în consecință, țara, de dragul planurilor politice proprii. Sunt, astăzi, doar unelte care vor fi aruncate când nu vor mai fi folositoare”, a declarat Elena Udrea, înainte ca deputații să voteze cererile DNA care o privesc.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*