Ultimele Știri

Elena Udrea rămâne după gratii

elena udrea

Elena Udrea rămâne în arest în dosarul „Gala Bute”, a decis definitiv instanţa supremă, care a respins contestaţia deputatei la măsura preventivă dispusă în 25 februarie.

Elena Udrea a părăsit, astăzi, în jurul orei 12.30, sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat contestaţia sa la decizia de arestare preventivă luată în dosarul „Gala Bute”. Ea a fost dusă înapoi la Arestul central al Poliţiei Capitalei.

Instanţa a respins contestaţia fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului la măsura arestării sale preventive din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”.

Decizia nu este definitivă și poate fi judecată.

Avocatul deputatului, Marius Striblea, a declarat că Udrea le-a oferit judecătorilor suficiente argumente pentru combaterea acuzațiilor DNA. Reprezentantul legal al Elenei Udrea a repetat ca acuzațiile referitoare la clienta sa se bazează doar pe denunțuri.

De asemenea, avocatul a dezvăluit ca fosta șefa a PMP „a invocat că judecatorul de fond s-a pronunțat mult prea mult asupra fondului și mai puțin pe oportunitatea arestării preventive”, în momentul în care s-a decis arestarea sa în dosarul Gala Bute, pe 25 februarie.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru:

  • infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec;
  • infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA;
  • infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani;
  • infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*