Ultimele Știri

Elena Udrea poate fi reținută, nu și arestată

Elena Udrea

Deputații și-au bătut joc din nou de întreaga opinie publică în cazul votului pentru reținerea și arestarea Elenei Udrea. Printr-un gest protest parlamentarii au pus bilele negre și pe cele albe într-o singură urnă.

 Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi „pentru”, 106 „împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate. Surse din comisia de numărare a voturilor pe tema cererii de încuviinţare a reţinerii au menţionat că au fost înregistrate 142 de opţiuni „împotrivă” şi 119 „pentru”, însă voturile sunt renumărate după ce s-au constatat vicii de procedură.

Elena Udrea poate fi reținută, dar nu și arestată, a decis, astăzi, plenul Camerei Deputaților. 123 de deputați au votat pentru reținerea acesteia. 

Deputații PNL au declarat că Elena Udrea poate fi arestată. DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*