Ultimele Știri

Elena Udrea își poate face bagajele! DNA a cerut două mandate de arestare

Elena Udrea

Elena Udrea se poate aștepta la ce e mai rău în următoarea perioadă, fiind implicată în mai multe dosare de corupție. Direcția Națională Anticorupție a cerut arestarea deputatului Elena Udrea pentru luare de mită în dosarul Gala Bute și în dosarul Microsoft.

UPDATE: Procurorii DNA au cerut, în această seară, un nou aviz pentru arestarea deputatului Elena Udrea, de această dată în dosarul Microsoft. Aceasta este acuzată că a cerut 500.000 de euro pentru a ajuta un om de afaceri. De asemenea, procurorii DNA arată că Udrea încălcat condițiile controlului judiciar, motiv pentru care se impune arestarea ei.

  • Biroul Permanent al camerei Deputaților se va reuni, mâine, de la ora 12:00, pentru a decide care va fi parcursul acestei noi solicitări a Justiţiei.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a trimis procurorului general al României, Tiberiu Niţu, solicitarea prin care cere Camerei Deputaţilor să avizeze încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, după ce procurorii anticorupţie au extins cercetările faţă de aceasta şi pentru luare de mită.

Procurorii anticorupție solicită Camerei Deputaţilor să încuviinţeze arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru infracţiunile de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea şi pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*