Ultimele Știri

Elena Udrea despre redevenţe: „Un act de trădare şi de sabotare a economiei naţionale”

Elena Udrea a criticat dur decizia Guvernului Ponta de a amâna cu un an renegocierea redevenţelor pentru resursele naturale la petrol şi gaze.

Liderul Partidului Mişcarea Populară consideră acest lucru un act de trădare şi de sabotarea a economiei naţionale, iar Victor Ponta ar călca pe urmele lui Adrian Năstase care a vândut resursele naturale ale României pe nimic.

„Decizia Executivului de a amâna cu un an renegocierea redevenţelor reprezintă un act de trădare şi de sabotare a economiei naţionale.  Practic, Victor Ponta îi calcă pe urme lui Adrian Năstase, cel care a vândut pe nimic resursele naturale ale ţării şi a permis astfel ca, în România de astăzi, să avem unele dintre cele mai mari preţuri din Europa la benzină şi motorină.”, afirmă Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va prelungi sistemul actual de redevenţe petroliere cu un an, motivând că grupurile energetice care investesc miliarde de euro în sectorul hidrocarburilor din România au nevoie de „predictibilitate”, însă ştia încă din 2012 că sistemul de taxare expiră la finele acestui, ba chiar a promis majorarea redevenţelor „la nivel european”. Premierul a motivat decizia prin faptul că aceste modificări „nu se pot face peste noapte”.

Elena Udrea anunţă că PMP intenţionează să iniţieze o moţiune simplă pe Energie, dacă Executivul nu revine asupra acestei decizii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*