Ultimele Știri

Elena Udrea, bună pentru România?

La adăpostul şanselor zero de a ajunge la Cotroceni îţi poţi permite să baţi câmpii cu graţie, dar dacă vrei să te faci de râs cu orice preţ, există o mulţime de alte moduri, mai la îndemână, mai ieftine, nu e nevoie să candidezi la preşedinţie.

Apropo de chestia asta, a candidaturii de dragul candidaturii: ce te-ar putea mâna într-o lupta pierdută din faşă? Sentimentul că eşti cel mai tare din scară blocului? Că eşti singurul meseriaş din cartier care a candidat la fotoliul de preşedinte? Atunci, măcar să spună ceva, să vină cu o chestie nouă, care să-i păstreze, fie şi pentru câteva luni, în amintirea electoratului. Multicolora paletă de candidaţi, felul în care unii dintre ei îşi fac intenţiile cunoscute spun multe despre personalitatea lor.

Traian Băsescu, vezi Doamne, face echipă cu Elena Udrea şi cu partidul feciorelnic şi neprihănit “Mişcarea Populară”. Are vreo şansă Elena Udrea? Nu, după cum a recunoscut  chiar preşedintele Traian Băsescu. Atunci de ce o susţine?

S-a mai ivit o problemă pentru Elena Udrea: fostul ei soţ este acuzat că a luat 9 milioane de euro mită în dosarul Microsoft. Iată de unde avea bani doamna Udrea pentru pantofi şi genţi de firmă. Candidata PMP chiar dacă a divorţat, nu mai poate face figura de femeie candidă din moment ce domnul Cocoş este urmărit penal, împreună cu primarul Pinalti, omul care a făcut-o parlamentar.

Prin cumetrii şi relaţii personale, Elena Udrea îngroaşă rândurile politicienilor penali. Mai poate zice ceva preşedintele Băsescu despre Elena Udrea? Că este cea mai “corectă şi sinceră” dintre toţi candidaţii prezidenţiale? Nu! Din acest moment Elena Udrea nu mai poate arată cu degetul spre “penalii” din parlament. Sursa bogăţiei ei afişată încă din timpul când era la conducerea celui mai finanţat minister iese la iveală odată cu reţinerea fostului soţ.

Fără îndoială imaginea Elenei  Udrea va fi puternic afectată de dosarul în care este impilcat soţul său din perioada în care era una dintre cele mai influente persoane din guvernarea PDL. Elena  Udrea era mai puterincă decât premierul Boc nu datorită capacităţii sale intelectuale ci relaţiei cu preşedintele Băsescu. După cinci ani opinia publică află cu consternare că soţul dumneaei a luat 9 milione de euro datorită faptului că nevastă-sa era un personaj cheie în Guvernul Boc. Este o acuzaţie mai gravă decât cele care planează asupra oricăruia dintre candidaţii prezidenţiali. Niciunul dintre candidaţi nu este acuzat că a luat bani.

Aşa că nu ştim cât de bună ar fi Elena Udrea pentru România, cum propune sloganul său electoral, dar ştim deja cât de bună a fost pentru domnul Cocoş, în vremurile ei de glorie.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Elena Udrea, bună pentru România?

  1. Petru Iosipescu // 29 octombrie 2014 at 16:34 // Răspunde

    De cine este scris? De Alexandru Matei?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*