Ultimele Știri

Elena Udrea a primit 3,6 milioane euro pentru deblocarea contractului e-România

Elena Udrea

Elena Udrea a primit 3,6 milioane euro pentru deblocarea contractului e-România prin traficarea influenței și rezolvarea unor probleme judiciare ale fostului tenismen Dinu Pescariu.

„Este cert că inculpata Udrea Elena Gabriela a primit foloase necuvenite pentru a-şi trafica funcţia şi influenţa la nivel guvernamental în mod direct şi indirect faţă de cumpărătorii de influenţă, prin intermediul lui Dorin Cocoş, şi a primit foloase necuvenite în cuantum de circa 3.600.000 euro pentru a asigura deblocarea plăţilor aferente contractului e-România şi respectiv o rezolvarea problemelor judiciare ale martorului Pescariu Dinu Mihail”, arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În cadrul unui interviu, Udrea a susţinut că nu a ştiut depre provenienţa sumelor de bani băgaţi de fostul soţ în firmele de la care încasa dividende, sugerându-i acestuia, prin intermediul interviului şi explicaţia pe care ar trebui să o dea: „nu poate fi o certitudine că orice nevastă ştie cum îşi face afacerea soţul ei. Trec peste faptul că întâmplător eram o nevastă cu o ocupaţie foarte precisă şi foarte solicitantă”.

„Inculpata Udrea Elena Gabriela a încercat să inducă ideea că magistraţii ar fi constrânşi la o anumită conduită prin şantaj de către cei care deţin anumite secrete”, subliniază procurorii DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*