Ultimele Știri

Elena Udrea a cerut ridicarea controlului judiciar

Elena Udrea a fost audiată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Gala Bute, unde a cerut ridicarea controlului judiciar: „Cred că împotriva unui om nevinovat nu trebuie să se menţină o măsură preventivă”, a spus Elena Udrea, la ieşire de la ÎCCJ.

Reamintim că Elena Udrea a intrat în atenția procurorilor DNA în dosarul organizării Galei Bute, care are ca obiect o fraudă a 2,4 milioane de euro, bani europeni și din bugetul României.

Gala Bute a fost un eveniment sportiv organizat de firma fostului președinte al FR Box, Rudel Obreja, și care a beneficiat de un important sprijin financiar din partea statului. Astfel, mai multe companii din subordinea Ministerului Economiei, condus la vremea respectivă de Ion Ariton, colegul de partid al Elenei Udrea, au sponsorizat “Gala Bute”. Transelectrica, Transgaz, Hidroelectrica și complexurile energetice Turceni şi Rovinari au contribuit la finanţarea galei cu 350.000 de euro. Cererile de sponsorizare au fost făcute în numele Federaţiei Române de Box, dar banii au ajuns la Europlus Computers, firma care a organizat gala, unde unic acţionar era preşedintelui FR Box, Rudel Obreja.

Aceasta este doar o parte din valoarea totală a sponsorizărilor din bani publici, pentru că contractului dintre Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, şi Europlus Computers, a fost, de fapt, de 1,53 milioane de euro fără TVA. Din această sumă oferită de Elena Udrea pentru promovarea brandului turistic în timpul galei, doar 1% din sumă s-a cheltuit legal.

Ion Ariton a fost audiat de DNA în acest dosar, precum și Obreja și mai mulți funcționari din ministerul condus de Elena Udrea, care ar fi declarat că în spatele finanţării Galei Bute cu peste 2 milioane de euro s-a aflat chiar fostul ministru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*