Ultimele Știri

„El Chapo” Guzman, cel mai mare traficant de droguri din lume a evadat din închisoare

Chapo Guzman

Autorităţile mexicane au lansat o operaţiune de căutare a lui Joaquin „El Chapo” Guzman, liderul cartelui drogurilor Sinaloa, care a evadat din închisoare, a anunţat Comisia Naţională mexicană pentru Securitate ieri, relatează CNN.

Gardieni de la Închisoarea federală Altiplano au descoperit că Guzman lipsea sâmbătă,, în urma unei verificări de rutină. Guzman a fost un fugar timp de peste zece ani înainte să fie capturat, la începutul lui 2014. El a evadat de la o închisoare de maximă securitate în 2001, într-un cărucior pentru rufe, şi a fost capturat abia în februarie 2014, pe o plajă dintr-o staţiune mexicană.

El conduce cartelul Sinaloa care, afirmă Don Winslow într-un editorial publicat luna trecută de CNN, este, în prezent, cel mai important cartel al drogurilor din Mexic. Consumul de heroină din nord-estul Statelor Unite este alimentat în mare parte de către Sinaloa, potrivit lui Winslow. Guzman a devenit foarte popular în Mexic, după ce şi-a extins imperiul drogurilor în întreaga lume, în timp ce era căutat de autorităţi. Povestea vieţii sale a devenit subiectul unor best-selleruri şi cântece (narcocorridos). În Statele Unite, el este căutat pentru multiple infracţiuni, la nivel federal, de trafic de droguri şi crimă organizată. „El Chapo” (Piticul) are 1,68 metri înălţime.

el-chapo-en-la-sierra

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*